Wat?

De jarenlange klinische ervaring met kinderen en volwassenen toonde steeds weer het belang aan van een goede en veilige gehechtheid tijdens de prille levensjaren voor de psychische gezondheid. Vroegtijdige psychische zorg is geen evidentie en ontmoet ook vandaag nog vele hindernissen: taboe, gebrek aan financiële omkadering, kennis van het ontwikkelingsproces van jonge kinderen en de voorwaarden om dit optimaal te laten verlopen.

Net daarom willen we inzetten op een versterking van de vroege zorg aan jonge kinderen en hun gezin en richtten daartoe vzw GiO op. Vzw GiO heeft als missie het creëren van een draagvlak om op maatschappelijk en politiek vlak te sensibiliseren. Dit in het belang van een warme en veilige gehechtheidsband tussen ouders en jonge kinderen.

Doel van vzw GiO is het ontwikkelen van initiatieven die een blijvende attitude-verandering rond de fundamentele voorwaarden voor een optimale vroege ontwikkeling bevorderen door middel van opleiding en vorming, laagdrempelige behandelinitiatieven en research.

Spreekt het initiatief je aan? Heb je interesse om ons te steunen? Neem dan contact met ons op.