Nieuws

Uitnodiging informatie-avond "Opleiding Psycho-dynamieken van Zorgorganisaties"

14/03/2023 - 12:04

In de aanloop naar een nieuwe opleiding van vzw GiO organiseren we een info-avond en willen ook ruimte maken voor vragen en noden die leven in het veld. De opleiding, die zal starten in 2024, is gericht op het sensibiliseren van werknemers en leidinggevenden voor hun rol in de zorgorganisatie waarin ze werken. Dit kan in de (geestelijke) gezondheidssector, het (hoger) onderwijs of de sociale dienstverlening zijn. De onbewuste psychodynamieken in organisaties en de impact hiervan op de werkervaring leren opmerken, begrijpen en ermee omgaan, staan centraal. We lichten achtergrond, doelstelling en methode toe. Zo kan u proeven van onze manier van kijken en werken en hierover met ons en met elkaar in gesprek gaan.

Lees meer

29.04.2023 Symposium "Het kinderlijk trauma en Sandor Ferenczi"

Symposium: Het kinderlijk trauma

07/03/2023 - 15:22

Het symposium "Het kinderlijk trauma en Sandor Ferenczi" vindt plaats op 29 april 2023 naar aanleiding van de publicatie van het boek Het kinderlijk trauma, C. Franckx & M. Hebbrecht (red.) in de reeks Psychoanalytisch Actueel.

Lees meer

Infant Observatie volgens Esther Bick - 2023-2025

Infant Observatie volgens Esther Bick

01/12/2022 - 15:15

In januari 2023 start er een nieuwe reeks "Infant Observatie volgens Esther Bick". Deze opleiding richt zich op hulpverleners die werkzaam zijn in de perinatale en/of vroeg-kinderlijke zorgsector, psychotherapeuten die zich verder willen bekwamen in het ontwikkelen van een psychoanalytische attitude. Een persoonlijke psycho-analytische / psychotherapeutische ervaring wordt aangeraden, daar het observeren van infants primitieve psychische emoties kan oproepen bij de deelnemers. Infant-observatie is een waardevolle aanvulling op een psychoanalytische / psychotherapeutische opleiding. Interesse? Download de folder of stuur een mailtje naar info@giovzw.be.

Lees meer

Vroeg Special - PATH project

Vroeg -

29/11/2022 - 11:55

Op de slotconferentie van PATH, EU-project dat tools ter voorbereiding op het ouderschap ontwikkeld om vrouwen, families en zorgverleners in staat te stellen om milde tot matige mentale klachten te voorkomen, diagnosticeren en succesvol te behandelen, werd deze mooie editie van het magazine VROEG voorgesteld. Een bijdrage van Christine Franckx en Hilde Van Pelt die voor GiO vzw een 4-jarige opleiding voor professionals ontwikkelden en begeleiden, kan je lezen op pg. 24-26.

Lees meer

PATH - Slotconferentie, Woensdag 16 november 2022 - Kinepolis Antwerpen

PATH - Slotconferentie, Woensdag 16 november 2022 - Kinepolis Antwerpen

04/10/2022 - 16:25

Een dag van netwerken, leren en posterpresentaties op het gebied van perinatale geestelijke gezondheid met gastsprekers als Dr. Tatiana Salisbury, Dr. Alain Gregoire, Mevr. Candice De Windt en Dr. Lois McKellar, professionals in het bevorderen van perinatale geestelijke gezondheid.

Lees meer
Abonneren op Nieuws