Stroom

Stroom

STROOM is een consulting-praktijk met een psychotherapeutisch onderbouwde werkwijze, opgericht door dr. Hugo Ruymbeke in 2015. Deze organisatie specialiseert zich in stressmanagement, conflicthantering en relationeel leiderschap.

Na zijn opleiding psychiatrie, met een sterk psycho- en groepsdynamisch programma, schoolde dr. Ruymbeke zich bij in de systeemtherapie. Naast zijn klinisch werk als psychiater en psychotherapeut, engageerde dr. Ruymbeke zich in de bestuursraden van verschillende geestelijke gezondheidsinstellingen.

Zo kwam in 2007 onder zijn impuls de dienst Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het ziekenhuis AZ Nikolaas van de grond. Hij bleef acht jaar lang medisch directeur van deze afdeling met meer dan 50 werknemers.

Rond deze periode startte dr. Ruymbeke de Praktijk voor Psychiatrie, Psychotherapie en Psychoanalyse: 3PSY op, een groepspraktijk voor kinderen, jongeren en volwassenen. Door zijn interesse in relatie- en gezinstherapie werd hij ook actief als erkend Europees supervisor in de systeemtherapie en bestuurslid van de Belgische beroepsvereniging BVGRS.

Deze optelsom van therapeutische en organisatorische ervaring leidde hem naar een volgende stap: de oprichting van STROOM. Een organisatie die de brug wil slaan tussen psychologische inzichten en de managementpraktijk.

Wil je meer lezen over Stroom?

Ga naar de website