Everybody loves babies

04/05/2017 - 13:51

Everybody loves BabiesBabys is een Franse documentaire van 2010 door Thomas Balmès, die vier pasgeborenen volgt via hun eerste jaar na de geboorte. Twee van de babys die in de film voorkomen zijn van plattelandsgebieden: Ponijao uit Opuwo , Namibië en Bayar (jargal) van Bayanchandmani , Mongolië , en twee zijn uit stedelijke gebieden: Mari uit Tokyo , Japan en Hattie uit San Francisco. De film is op 14 april 2010 in de Verenigde Staten door Focus Features vrijgegeven.

De documentaire laat zien hoe Ponijao in een bescheiden hut ter wereld komt, nadat haar moeder een beetje rood pigment over haar door zwangerschap - verzwakte buik wrijft. Hattie wordt daarentegen geboren omringd door moderne medische apparatuur en technici. Een andere scène laat zien dat Bayar past geboren strak wordt ingebakerd voordat hij het ziekenhuis met zijn ouders en een broer of zusje op een motorfiets naar het landelijke gebied waar de familie woont, verlaat. Andere hoogtepunten zijn Mari's woedeaanval wanneer ze gefrustreerd is door een stuk speelgoed, Hattie verveelt zich tijdens een georganiseerde speelsessie. Bayar neemt een bad terwijl een geit van hetzelfde water komt drinken, en Ponijao vecht met een broer of zus wanneer ze op de grond spelen .

Deze documentaire laat de contrasten van de vier culturen zien zonder enige vorm van vertelling te gebruiken, waardoor de kijkers de film interpreteren.