8ste Open Studiedag - Sandor Ferenczi - VASTBERADEN EN OPRECHT

07/09/2021 - 13:40

Zaterdag, 9 oktober 2021 – UPC Kortenberg De Belgische Vereniging voor Psychoanalyse organiseert haar achtste open symposium rond het werk van Sandor FERENCZI (1873-1933), een pionier van de psychoanalyse en een zeer creatieve theoreticus.

8ste Open Studiedag - Sandor Ferenczi - VASTBERADEN EN OPRECHTT

De psychoanalyticus Sandor Ferenczi (1873-1933) was uitzonderlijk en onderscheidde zich van zijn tijdsgenoten zowel op het klinische als op het theoretische vlak. Hij was zeer actief en vernieuwend in de beginfase van de psychoanalyse. Hij ligt aan de basis van revolutionaire ontwikkelingen die nog steeds van betekenis zijn in de hedendaagse psychoanalytische kliniek. Voor Ferenczi was de therapeutische effectiviteit een ethische noodzaak. De moeilijkheden die hij ondervond bij de behandeling van patiënten met ernstige persoonlijkheidsstoornissen, hebben hem ertoe geleid om technische innovaties voor te stellen. In de laatste jaren van zijn beroepsleven, heeft hij een theorie van het trauma in al zijn aspecten, ontwikkeld. Zijn klinisch dagboek bevat inzichten die van grote waarde zijn gebleken voor onze hedendaagse psychoanalytische benadering.

Tijdens deze open studiedag zullen de sprekers en de workshopbegeleiders, de voornaamste thema’s uit Ferenczi’s oeuvre presenteren en de relatie leggen met de actuele psychoanalytische praktijk.

Ontdek nu het volledige programma in de folder hieronder

Inschrijving online op http://psychanalyse.us19.list-manage.com/track/click

BijlageGrootte
PDF-pictogram ferenczi_colloque_09.10.2021.01.pdf307.3 KB