De Speelbrug

De Speelbrug

De Speelbrug is een ontmoetingsruimte voor kinderen van 0 tot hun 4de verjaardag, vergezeld door een volwassene (ouder, grootouder, oppas,...). Het is een plaats in de stad die specifiek is afgestemd op de allerkleinsten en hun noden. Hier krijgen ze de kans om de eerste stapjes in de wereld buiten het gezin en de familie te zetten in een veilige omgeving met een groot spelaanbod.

Ook toekomstige mama's en papa's zijn welkom.

De Speelbrug is geïnspireerd op het werk van de Franse kinderarts en psychoanalytica Françoise Dolto, die in 1979 mee aan de wieg stond van het eerste Maison Verte in Parijs. Momenteel zijn er in Frankrijk meer dan 250 dergelijke ontmoetingshuizen voor jonge kinderen en begint het initiatief zich over de hele wereld te verspreiden. Het principe van de Maisons Vertes in Frankrijk: de volwassen vertrouwensfiguur blijft aanwezig in de Speelbrug. Dit zorgt voor een sfeer waarin de kindjes zich gerust kunnen voelen.

De Speelbrug opende de deuren op 2 december 1995 met enkele vrijwilligers en met de ruggensteun van de vzw Ten Leven. Intussen breidde de werking uit dankzij een toelage van Kind & Gezin.

De Speelbrug staat open voor ALLE kleintjes en hun ouders. Het is niet nodig een afspraak te maken.

Cuylitsstraat 22a

2O18 Antwerpen

03 248 13 19

Meer weten over De Speelbrug?

Ga naar de website